Upplevelser & Aktiviteter - Maison Vieussan
1414
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-1414,bridge-core-2.5.9,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1200,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-24.4,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-1808

Upplevelser & Aktiviteter

Aktiviteter

I Vieussan finns det som behövs för att varva ner och låta själen komma ifatt samtidigt som det är nära till upplevelser och aktiviteter. Vi har en makalös natur för rekreation av kropp och själ alldeles utanför dörren och vill du till Medelhavet en dag så har vi bara 45 minuter dit, till Pyrenéerna har vi ca 2.5 timmar.

Vi vill dela med oss av detta till dig och guidar dig gärna runt i den vackra natur som området erbjuder, se priser under fliken ”Bokning”.

Vandring

Det unika läget, mitt i nationalparken, gör att vi har vandringsleder direkt utanför huset och det finns även andra leder på promenadavstånd. Om man åker med bil ca 10 min upp mot bergen i norr till Mons La Trivaille finns en turistinformation med kartor över ett flertal vandringsleder och klippklättring för den som vill ha en utmaning.

Vi samarbetar även med en vandringsklubb som anordnar vandringar och klättringar på olika nivåer.

Paddling

Köp med dig Maison Vieussans lunchpaket (packat i en ryggsäck) och upplev floden Orb från en kanot. En fantastiskt varierande naturupplevelse.

Från kanoten ser du allt från vinfält, klippstup, sandstränder och badklippor där du forsar fram. I Roquebrun ca 10 min söder om vår by finns en stor kanotuthyrning med olika alternativ på paddling beroende av hur långt du vill paddla.

Cykling

Vid byn Mons La Trivaille finns en cykelväg som går flera mil igenom pittoreska byar och vackert landskap längs ett gammalt nerlagt järnvägsspår. För den som vill cykla med lite större utmaning finns perfekta cykelvägar runt vår by. Vägarna är på sina håll väldigt kuperade och det är en mycket populär sport härnere då de få bilister som finns tar stor hänsyn till cyklisterna.

Vi har 4 hybridcyklar för uthyrning, hjälmar finns. Vill du ha en landsvägscykel så hjälper vi dig gärna att hyra. Vi ger dig tips om bra cykelvägar och skjutsar ut och hämtar om du vill det.

Bad

Vi har en egen pool i trädgården där du kan slappna av i en solstol eller en hängmatta. Vill du bada i floden så finns en fin strand alldeles nedanför byn vid den gamla romerska bron. Om du åker till Mons La Trivaille så kan du gå längs floden i Gorges d´Héric tills du hittar en alldeles egen plats vid en av alla naturliga pooler som finns här.

Vill du ta en dag vid stranden så finns det flera stycken att välja på vid Medelhavet som ligger ca 45 minuter från Vieussan.

Tennis

I Vieussan finns en tennisbana som du kan använda utan kostnad. Vi har racketar och bollar för utlån.

Boule

En boulebana finns i byn, vi har klot för utlån.

Golf

Här kan du spela golf året runt. Det finns flera banor att välja på i närheten. Den närmaste är en 9-hålsbana som liggeri Lamalous-les-Baines ca 15 minuter ifrån byn. Om du vill spela på banor i Spanien så är det ca 2 timmar med bil.

Marknader

Varje dag kan du åka till någon av byarna i närheten och handla på marknad, ett härligt sätt att få lokala varor eller köpa något typiskt franskt.

Vinprovning

Vårt vindistrikt heter ”Saint Chinian” här finns ca 520 vinbönder och de flesta arrangerar vinprovning. Vi samarbetar med ett flertal i området och även i distrikten ”Faugeres” och ”Pezenas” . I vår grannby anordnas vinvandringar genom vinfälten, systrarna Sophie och Florence guidar dig i vinets konst och du får efter vandringen en lunch med lokala råvaror och vin från domänen. Under juli månad anordnas vinfester i de olika byarna då du kan köpa ett glas för några euro och sedan gå runt och prova vin från olika vinbönder. Om du bestämmer dig för att köpa hem vin så kan du enkelt göra det genom vår samarbetspartner ”La Maison Hansby” och få vinet levererat hem till dig i Sverige.

 

Det finns massor att göra och se i området ”Sud de France Haut Languedoc” som det heter. Året runt ordnas olika ”fester” Fete du couchon, Fete du rose, Fete du marrons, Fete du mimosa, Fete du cerise… Du kan besöka historiska platser, ta en tur till ”Roquefort grottorna”, eller åka längs ”Canal du Midi” och såklart massor av god mat och gott vin…

Language »